Vrnjački Karneval

vrnjacki-karneval

Ovo je događaj od vanrednog značaja za Vrnjačku Banju, i spada u red najposećenijih i najmasovnijih manifestacija u našoj zemlji. Кarneval prosečno posećuje preko 200 000 posetilaca. Održava se nedelju dana tokom jula meseca, i u sklopu manifestacije se organizuju mnogi prateći događaji. Tu je veliki broj maskembala, festivala, koncerata, predstava, sportskih dešavanja i mnogo drugog.
U centru karnevalskih zbivanja je tradicionalna međunarodna karnevalska povorka, koja okuplja desetine karnevalskih grupa iz zemlje i inostranstva. Posetioci mogu da očekuju gostoprimstvo domaćina i veselu atmosferu zbog koje će se osećati kao da se ceo svet u tom trenutku sastao u Vrnjačkoj Banji. Кarneval je već bio nagrađivan i za svoj uspeh je dobio priznanje „ Turistički cvet “, i to za najbolju turističku manifestaciju.
Кarneval se razvijao tokom dugog niza godina, a danas je, pored toga što je član Federacije evropskih karnevalskih gradova (FECC), jedan od značajnijih karnevala koji se održavaju širom sveta.

Više informacija o Vrnjačkom Karnevalu pogledajte ovde.