Архиве категорија: Sprtsko-rekreacioni centri

Pored toga što se u Vrnjačkoj Banji nalazi veliki broj termomineralnih izvora koji služe za lečenje, prelepa priroda i mnoge znamenitosti, ono po čemu je ona još karakteristična jeste veliki broj sportsko – rekrecaionih terena, bazena i drugih sličnih objekata. Posetioci mogu u toku cele godine da se odluče za bavljenje nekom od sportskih aktivnosti koje su u banji ponuđene

Olimpijski bazen

olimpijski-bazen-vrnjacka-banja

Olimpijski bazen je izgrađen 1960. godine. Smešten je u blizini termomineralnog izvora Snežnik. Bazen predstavlja najveću turističku atrakciju tokom letnje sezone, jer upravo ovde mnogi gosti pronalaze idealno mesto za osveženje i odmor. Čini ga kompleks od dva bazena, od kojih je jedan dečji, a drugi olimpijski dimenzija 25 x 50 metara i dubine od 1,20 m – 2,20 m. U ponudi su svlačionice, ambulanta i spasilačka služba, kao i uslužni objekat za osveženje. Zatvoreni bazeni u hotelima smeštenim u Vrnjačkoj Banji pružaju mogućnosti za igranje vaterpola, plivanje, i razne druge vidove rekreacije.

Sportska hala Vlade Divac

sportska hala vlade divac vrnjacka banja

Sportska hala „Vlade Divac“ je najzačajniji sportski objekat na prostoru Vrnjačke Banje. Smeštena je u blizini autobuske stanice, a zvanično je otvorena maja 2008. godine. Ovo ime nosi od februara 2009. Opremljena je za gotovo sve sportove i događaje poput priprema, utakmica, treninga i drugog. U okviru hale je velika sala površine 1 400 kvadratnih metara, teretana, mala sala za borilačke sportove, ambulanta i svlačionice. Ima kapacitet 1 300 mesta za sedenje. U blizini hale se nalazi i muzej posvećen Vlade Divcu, kao i kafe za odmor.

Stadion „Кocka“

Stadion „Кocka“ je smešten u samom centru Vrnjačke Banje. Stadion je prostor u kome se nalaze tereni za mali fudbal, rukomet i košarku. Posetiocima nudi korišćenje svlačionice i restorana za sportiste. Postoji i mogućnost zakupa terena u večernjim satima, jer su tereni osvetljeni reflektorima. „Кocka“ je izgrađena neposredno pre sportsko rekreacionog centra „Raj“.

Sportsko rekreacioni centar „Raj“

Sportsko rekreacioni centar „Raj“

Sportsko rekreacioni centar „Raj“ nudi tri terena sa travnatom površinom. O sklopu centra nalazi se i teren za odbojku na pesku. Кompleks je izgrađen šezdesetih godina prošlog veka, zbog čega se svrstava među najstarije sportske objekte u Vrnjačkoj Banji.

Sportski tereni „Karović“

Sportski tereni „Кarović“ predstavljaju jednu od značajnijih turističkih atrakcija Vrnjačke Banje. U svojoj ponudi imaju dva otvorena terena, na kojima mogu da se igraju fudbal na veštačkoj travi, kao i tenis na šljaci. Pored toga pružaju i zatvoreni teren za igranje malog fudbal. Posetioci takođe mogu da koriste svlačionice, kupatila i parking. Ovaj kompleks nalazi se na oko dva kilometra od centra Vrnjačke Banje.

Ski staza Goč

ski-staza-goc

Ski staza predstavlja deo banjske turističke ponude tokom zimske sezone. Nalazi se na oko 11 kilometara udaljenoj planini Goč. Pruža idealne uslove za rekreativno skijanje i organizovanje skijaških takmičenja. Pored staza za skijanje, u ponudi su staze za šetnju i trčanje, kao i ugostiteljski objekti i objekti za smeštaj.